Thomas Alexander Skog på Fornixklinikken

Privat lege Oslo

Steinar Kroksæter Nordbø

|

|

5 min

Sliter du med helseproblemer som ikke ser ut til å bli bedre, til tross for flere utredninger i det offentlige helsevesenet? Eller kanskje du ønsker raskere tilgang til medisinsk hjelp? 


Fornixklinikken i Vika er en privat klinikk i Oslo som har spesialisert seg på å behandle kroniske og sammensatte helseutfordringer. 


Våre erfarne private leger jobber tett med terapeuter for å tilby helhetlig behandling, der medisinske forhold, livsstilsfaktorer og mentale aspekter kombineres. Hos oss kan du forvente kort ventetid og en skreddersydd behandlingsplan som passer dine behov.

Privat lege Thomas Alexander Skog på Fornixklinikken

Hvorfor velge Fornixklinikken?

  • Rask tilgang til legehjelp: Vi tilbyr kort ventetid, og mange får time samme uke.
  • Helhetlig tilnærming: Som en privat klinikk i Oslo legger vi vekt på både medisinske og livsstilsrelaterte faktorer for å hjelpe deg.
  • Spesialister på komplekse helseutfordringer: Vi er spesialister på kroniske plager som utmattelse, hormonelle ubalanser, stress og fordøyelsesproblemer.
  • Individuell oppfølging: Hver pasient får en skreddersydd behandlingsplan basert på nøye kartlegging av deres helseutfordringer.

Hva koster en privat lege hos Fornixklinikken?

  • Første konsultasjon varer i 90 minutter og koster 2500 kroner .
  • Oppfølgingskonsultasjoner varer i 60 minutter og koster 1800 kroner .
  • Behandlingsforløp varer vanligvis i 4-8 måneder og inkluderer 8-12 møter.
  • Forsikringsselskaper kan dekke noen av kostnadene, avhengig av din avtale.

Utredning hos din privatlege i Oslo

Den første konsultasjonen er nøkkelen til å få en helhetlig forståelse av din helse. Under denne utredningen møter du både en lege og en terapeut. 


Målet er å forstå hva som plager deg, og sammen vurdere hvilke tiltak som er mest hensiktsmessige for deg. Basert på denne utredningen skreddersyr vi et behandlingsprogram som passer for dine behov.

Skreddersydd behandling for komplekse helseutfordringer

Vår behandling er spesielt tilpasset deg som sliter med kroniske og sammensatte helseproblemer, som utmattelse, IBS, hormonelle ubalanser, traumer eller metabolsk syndrom.


Behandlingsprogrammet varer vanligvis i 4-8 måneder og inkluderer mellom 8-12 møter, avhengig av ditt behov.


Vårt mål er ikke at du skal bli avhengig av behandling, men heller å lære deg hvordan du kan regulere din egen helse på en måte som er bærekraftig i det lange løp.

Behandling av kroniske helseproblemer

Vårt team har lang erfaring med behandling av komplekse helseproblemer der medisinske, psykiske og livsstilsrelaterte faktorer spiller en rolle. Vi benytter en tverrfaglig tilnærming for å hjelpe deg med følgende:

  • Hormonelle ubalanser: Behandling for lavt stoffskifte (Hashimoto), PCOS og andre hormonrelaterte problemer.
  • Fordøyelsesproblemer: Vi tilbyr behandling for IBS, matvareintoleranser og lekk tarm, ofte i kombinasjon med kostholdsendringer og periodisk faste.
  • Stress og utbrenthet: Kombinasjonen av nevromotorisk behandling, samtaleterapi og lys- og lydterapi hjelper deg å redusere stress og gjenopprette balansen i kroppen.
  • Traumer og psykosomatikk: Vi arbeider med kognitivt sorteringsarbeid og traumebehandling for å hjelpe deg med å bearbeide tidligere opplevelser og endre negative tanke- og adferdsmønstre.
Thomas Alexander Skog driver med nevromotorisk behandling

Somatopsykisk behandling: Skap ro i kropp og sinn

Somatopsykisk behandling ved Fornixklinikken kombinerer ulike metoder for å roe ned både kropp og sinn. Dette inkluderer:

  • Nevromotorisk behandling: Utført på benk der pasienten ligger passivt, mens langsomme bevegelser hjelper med å stimulere det parasympatiske nervesystemet og skape ro.
  • Fotobiomodulering (lysterapi): Lysbehandling med rødt og nærinfrarødt lys bidrar til å øke cellulær aktivitet og restitusjon.
  • Lydterapi: Vi bruker spesifikke lydfrekvenser for å fremme dyp avslapning, noe som hjelper med å redusere stress og fremme ro i nervesystemet.

Psykosomatisk behandling: Stress og traumer

Den psykosomatiske fasen tar sikte på å bearbeide mentale og emosjonelle faktorer som stress, traumer og adferdsmønstre. Gjennom kognitivt sorteringsarbeid og traumebehandling hjelper vi deg med å forstå og endre negative tankemønstre. Dette arbeidet gjør det mulig å oppleve følelser i nåtiden uten å bli forstyrret av gamle traumer.

Våre behandlinger inkluderer:

Ta det første steget mot en bedre helse i dag

Hos Fornixklinikken er vi dedikert til å hjelpe deg med å forstå og forbedre din helse gjennom en helhetlig tilnærming. Enten du sliter med kroniske helseproblemer eller ønsker forebyggende tiltak, er vi her for å gi deg den støtten og ekspertisen du trenger. Ta kontakt i dag for å bestille time, og start reisen mot en friskere hverdag med oss.

Vanlige spørsmål knyttet til privat lege i Oslo og Fornixklinikken:

Hva er forskjellen mellom en privat lege og en fastlege?

En privat lege tilbyr tjenester utenfor det offentlige helsevesenet, noe som ofte betyr raskere tilgang til legehjelp, mer fleksible timer og skreddersydd behandling. Fastlegen er en del av det offentlige helsevesenet, og her kan det være lengre ventetid på timer og henvisninger.

Hvor raskt kan jeg få time hos en privat lege i Oslo på Fornixklinikken?

Vi tilbyr kort ventetid, og de fleste får time innen en uke. Noen ganger kan vi også tilby time samme dag, avhengig av tilgjengelighet.

Hva koster en konsultasjon hos en privat lege i Oslo?

Første konsultasjon hos Fornixklinikken varer i 90 minutter og koster 2500 kroner . Oppfølgingskonsultasjoner varer i 60 minutter og koster 1800 kroner .

Dekker forsikringen kostnadene hos en privat lege?

Mange helseforsikringer dekker deler av kostnadene for privat legehjelp. Det avhenger av din forsikringsavtale. Vi anbefaler å sjekke med ditt forsikringsselskap for detaljer.

Hva slags helseproblemer behandler Fornixklinikken?

Vi spesialiserer oss på behandling av kroniske og sammensatte helseplager som hormonubalanser (f.eks. lavt stoffskifte og PCOS), stressrelaterte plager, utmattelse, fordøyelsesproblemer (f.eks. IBS), samt traumer og psykiske helseutfordringer.

Hvilken type behandling kan jeg forvente hos Fornixklinikken?

Hos oss får du en helhetlig, tverrfaglig behandling som kombinerer medisinsk behandling med livsstilsendringer, samtaleterapi, nevromotorisk trening, lysterapi og lydterapi. Behandlingsprogrammet tilpasses dine individuelle behov.

Hvordan fungerer utredningsprosessen hos Fornixklinikken?

Den første konsultasjonen inkluderer en grundig kartlegging av din helse, med både en lege og en terapeut. Vi tar oss god tid til å forstå din situasjon, vurdere prøver som kan være nødvendig, og deretter skreddersy et behandlingsprogram for deg.

Hvor lang tid varer et behandlingsforløp?

Et typisk behandlingsforløp varer i 4-8 måneder, med 8-12 møter. Varigheten og antall møter tilpasses dine spesifikke helseutfordringer.

Må jeg ha henvisning fra fastlege for å få time hos Fornixklinikken?

Nei, du trenger ingen henvisning fra fastlege for å få time hos en privat lege på Fornixklinikken. Du kan bestille time direkte via vår nettside eller telefon.

Kan Fornixklinikken samarbeide med min fastlege?

Ja, vi samarbeider ofte med fastleger og spesialisthelsetjenesten, spesielt når det gjelder medisinjustering eller henvisning til spesialist hvis det er behov for det.

Relaterte artikler