Hos Fornixklinikken tilbyr vi støtte og veiledning for personer som opplever utfordringer med tallforståelse og matematikk. Vår tilnærming er helhetlig og tar hensyn til individuelle behov.
Vårt mål er å gi deg eller ditt barn verktøy for å styrke tallforståelsen, redusere stress og skape mestring i hverdagen.
Vårt tilbud inkluderer:
Vi jobber med å skape et trygt og rolig læringsmiljø, og våre metoder er utviklet for å støtte både barn og voksne i deres læringsprosess.
Vårt mål er å hjelpe deg med å forstå dine utfordringer og utvikle strategier som kan styrke din selvtillit i møte med tall og matematikk. Vi understreker at våre tjenester ikke erstatter medisinsk behandling eller spesialpedagogisk oppfølging. Ved mistanke om spesifikke lærevansker anbefaler vi å kontakte fastlege eller pedagogisk-psykologisk tjeneste (PPT) for en grundig vurdering.
Hos Fornixklinikken ser vi hele mennesket og jobber for å skape en positiv opplevelse rundt læring og mestring.Denne teksten er mer nøktern, unngår å love spesifikke resultater, og gir ikke inntrykk av å tilby medisinsk behandling for en spesifikk diagnose. Den oppfordrer også til å søke profesjonell hjelp ved mistanke om spesifikke lærevansker.
Bestill timeLurer du på hvorfor noen sliter med tall, selv om de har fått god undervisning og har samme intelligensnivå som sine jevnaldrende? Dyskalkuli kan være forklaringen.
Dysleksi er en vanlig lærevanske som påvirker millioner av barn og voksne over hele verden. Men visste du at langvarig stress og overforbruk av skjermbasert teknologi også kan forverre lese- og skrivevansker?
Dyskalkuli, også kalt tallblindhet, er en spesifikk lærevanske som påvirker evnen til å forstå og bruke tall og matematiske konsepter. Det kan føre til utfordringer med regning, måling og tid.
Vanlige tegn inkluderer:
Dyskalkuli kan diagnostiseres gjennom tester og utredning av fagpersoner. Disse evalueringene ser på både kognitive ferdigheter og matematiske evner for å identifisere spesifikke utfordringer.
Dyskalkuli kan utredes av psykologer, spesialpedagoger eller nevrologer som har erfaring med spesifikke lærevansker. Hos Fornixklinikken tilbyr vi støtte og veiledning i utredningsprosessen.
Nei, dyskalkuli og dysleksi er ulike lærevansker. Mens dysleksi påvirker evnen til å lese og skrive, påvirker dyskalkuli evnen til å forstå og bruke tall. Det er imidlertid vanlig at noen har begge tilstandene.
Dyskalkuli er en vedvarende lærevanske, men med riktig støtte og tilpassede strategier kan man lære seg å håndtere utfordringene bedre og utvikle praktiske ferdigheter.
Det finnes to typer dyskalkuli:
Hos Fornixklinikken fokuserer vi på støtte og strategier for å hjelpe de med utviklingsrelatert dyskalkuli.
Ja, i noen tilfeller kan elever med dyskalkuli få tilrettelegging i skolen, som fritak fra visse krav eller alternative oppgaver. Dette avhenger av en individuell vurdering og anbefaling fra fagpersoner.
Matteangst er en intens følelse av stress eller frykt knyttet til matematikk. For personer med dyskalkuli kan matteangst være en vanlig konsekvens av gjentatte utfordringer og frustrasjon i faget.
Tiltak som kan hjelpe inkluderer:
Generelle matematikkvansker kan skyldes mange faktorer, som mangel på undervisning, stress eller lav interesse for faget. Dyskalkuli er derimot en spesifikk lærevanske som påvirker tallforståelsen på et dypere nivå.
Hos Fornixklinikken tilbyr vi en helhetlig tilnærming som inkluderer: